Άγιοι Θεόδωροι

+30 697 704 3165

Αφιέρωμα στην 1η Βραδιά Πολιτισμού στο Χωματερό

…έχοντας την θέληση και  την  δύναμη

   ΄Ηταν ξεχωριστό τούτο το αντάμωμα του Αυγούστου.Η  πρώτη προσπάθεια έκδοσης του Πολιτιστικού Συλλόγου μας με θέμα τη βραδιά Πολιτισμού στο Χωματερό τον Αύγουστο του 2006, κρίθηκε πετυχημένη αν αναλογιστούμε τη δυσκολία του εγχειρήματος και την απειρία μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.
Χαρήκαμε, γελάσαμε μα και κλάψαμε κείνο το βράδυ αφού βρεθήκαμε μπροστά στους δασκάλους μας και νιώσαμε τυχεροί  που το σχολειό μας πια θα είναι χώρος λειτουργικός. Θέλουμε και μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε! Χαρήκαμε για το ποιητή του χωριού μας το μοναχικό Βασίλη Τερτίπη- ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει-που  σ΄ αυτόν ήταν αφιερωμένο μέρος εκείνης της βραδιάς.
Κλάψαμε στο αντάμωμα με τους δασκάλους μας, όταν ακούσαμε τα λόγια τους ύστερα από τόσα χρόνια την ώρα της βράβευσής τους. Χαρήκαμε και για τα παιδιά μας - φοιτητές πια- που βραβεύτηκαν μπροστά στο ναό της γνώσης, εκεί που διδάχτηκαν τα πρώτα τους γράμματα οι γονείς τους. Το πλούσιο υλικό της βραδιάς αυτής και η σημαντική βοήθεια τόσων ανθρώπων, η θέληση και η διάθεσή μας να αποτυπώσουμε τα συναισθήματα που νιώσαμε εκείνη τη βραδιά, μας έδωσαν τη δύναμη  να φέρουμε σε πέρας αυτή τη δραστηριότητα.
Δεν γνωρίζουμε αν ''καταφέραμε κάτι σπουδαίο''… που λέει και η κ. Σοφία Φίλντιση.
Ένα είναι σίγουρο  πως τούτο το αντάμωμα- αφιέρωμα της εκδήλωσης θα είναι εμπόδιο στη λησμονιά που ο χρόνος θα μας φέρει. Εμείς θα συνεχίσουμε όπως πάντα δημιουργικά και πολιτιστικά.

 

                                       Σας ευχαριστούμε  για την ανταπόκρισή σας!

 

Έκδοση:  Πολιτιστικός Σύλλογος  Χωματερού στη μνήμη του Προέδρου μας Τάσου Μισέρου που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας.

Επιμέλεια αφιερώματος: Διονύσης Κοσμάς-Μαθηματικός
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου