Άγιοι Θεόδωροι

+30 697 704 3165

Η Βιβλιοθήκη του Συλλόγου

                                                                               ''ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΩΜΑΤΕΡΟΥ''

                                                                          ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ....

Ευχαριστούμε για την οικονομική προσφορά για την αγορά της βιβλιοθήκης,τα μέλη του Συλλόγου μας:

-πάτερ Θεόδωρο Μπαγατέλα

- Peter A. Mountzouris

-Παναγιώτα Κατσίβα

-Δημήτριο Βρεττάκο

-Αντωνία Μπαγατέλα

-Σταυρούλα Τερτίπη

-Παντελή Μαρκάκη

-Μάρθα Ανδρουτσοπούλου

-Επίσης να ευχαριστήσουμε τον ανώνυμο συγχωριανό μας-που είναι πάντα αρωγός στις δράσεις μας- ο οποίος μας ενίσχυσε οικονομικά.

Χωματερό 12 Αυγούστου 2021

 

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

ΔΩΡΕΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ  BIBΛΙΟΘΗΚΗ του  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

1.ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

Παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα και προφυλάξεις δεχτήκαμε με μεγάλη μας χαρά το φίλο και συνεργάτη πλέον του Συλλόγου μας κ.Γιάννη Λάσκαρη από τις ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ μαζί με την σύζυγό του κ.Νίκη και την κόρη τους Αγγελική με αφορμή τη δημιουργία της Βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωματερού.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας και την προσφορά των βιβλίων.

 

2.Χρυσοβαλάντη Λευτάκη

Δεχτήκαμε σήμερα την επίσκεψη της φίλης και συνεργάτιδας του Συλλόγου μας Χρυσοβαλάντη Λευτάκη Κορώνη από το Χαρτί και Μολύβι.Σκοπός της επίσκεψης δεν ήταν μόνο η προσφορά βιβλίων εκ μέρους της αλλά και η προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια νέα ενότητα στον χώρο που θα αφορά τη νεολαία μας με την προσθήκη-βιβλίων από επιλεγμένους συγγραφείς παιδικών και εφηβικών βιβλίων-χώρο ανάγνωσης-λειτουργία του χώρου με εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια.Στόχος μας είναι- επιστρέφοντας σιγά σιγά στην κανονικότητα-το άνοιγμα και την φιλοξενία του πολιτιστικού μας πολυχώρου στη νεολαία του τόπου μας. Βαλάντη σε ευχαριστούμε

 

3. Δημήτρης Καφαντάρης

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ της Κ.Ε.Δ.Ε. κ.Δημήτρης Καφαντάρης πρ.Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος στο ΧΩΜΑΤΕΡΟ.

Με αφορμή το κάλεσμα του Συλλόγου για την προσφορά βιβλίων στη βιβλιοθήκη μας δεχτήκαμε την επίσκεψη του κ.Δημήτρη Καφαντάρη ο οποίος μας δώρισε μια πλούσια και ξεχωριστή συλλογή βιβλίων και ανταλλάξαμε απόψεις και για τα δρώμενα του τόπου μας.Επισκεφτήκαμε την Ι.Μ.Αγίων Θεοδώρων και είδαμε από κοντά την εξέλιξη του έργου.

Αγαπητέ φίλε Δημήτρη ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και την προσφορά σου.

 

4.Δημήτρης Βρεττάκος

Με αφορμή το κάλεσμα του Συλλόγου για την προσφορά βιβλίων στη βιβλιοθήκη μας, δεχτήκαμε σήμερα την επίσκεψη από τον κ.Δημήτρη Βρεττάκο -Οικονομολόγο-Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Πύλου-Νέστορος και επικεφαλής της Παράταξης ''Νεστόριος Σοφία΄΄,ο οποίος μας προσέφερε μια πλούσια συλλογή βιβλίων-δωρεά στη βιβλιοθήκη μας.

Αγαπητέ κ.Βρεττάκο, σας ευχαριστούμε πολύ για τη δωρεά και τη διάθεση να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις μαζί σας. Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον Dimitrios Kosmas -''Στέκι της Ελένης'' για την πολύτιμη βοήθεια.

Χωματερό 07.03.2021

 

5. Νίκος Τερτίπης

...50 χρόνια και πάλι μαζί στην ίδια αίθουσα και στα ίδια θρανία! Μπορεί τα χρόνια να φεύγουν,με έναν μαγικό τρόπο όμως ξανάρχονται.Μετά από μισό και κάτι αιώνα ξανακαθήσαμε στο ίδιο θρανίο,ξανά όμορφοι,ξανά ωραίοι,ξανά παιδιά,χωρίς ανταγωνισμούς,χωρίς πείσματα,χωρίς αντιπαλότητα....Αγαπημένοι! Προσυπογράφω τα λόγια του συμμαθητή μου Νίκου Τερτίπη που μαζί με τη γυναίκα του Μαρία βρεθήκαμε μαζί στο χώρο του σχολείου και προσέφεραν όλη την συλλογή του ποιητή του χωριού μας , του "ποιητή του Νοτιά",Βασίλη Τερτίπη και μια σειρά εξαιρετικών βιβλίων.

Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά και την θετική σας διάθεση φίλε Νίκο!

 

6. Ευάγγελος Τεμπελόπουλος

ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΩΜΑΤΕΡΟΥ....

Δεχτήκαμε με χαρά σήμερα στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου τον δάσκαλο-συγγραφέα-φίλο και μέλος της Ενωσης Συγγραφέων Μεσσηνίας κ.Ευάγγελο Τεμπελόπουλο.Συνταξιούχος πλέον ζεί στην Καλαμάτα με την σύζυγό του κ.Τούλα Παραπονιάρη-δασκάλα που υπηρέτησε και στο Χωματερό.Πρωτοδιορίστηκε το Ζιζάνι Μεσσηνίας και στη συνέχεια εργάστηκε σε χωριά της Μεσσηνίας.Το 1976 μετατέθηκε στην Αθήνα και στη συνέχεια στον Πειραιά απ όπου και συνταξιοδοτήθηκε.Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων.

Αγαπητέ κ.Βαγγέλη ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά των βιβλίων σου.

Χωματερό 26.02.2021

 

7.Φελίνα Διαμαντάκη

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Με αφορμή το κάλεσμα του Συλλόγου για την προσφορά βιβλίων στη βιβλιοθήκη μας δεχτήκαμε την δωρεά βιβλίων από την καλή φίλη κ.Φελίνα Διαμαντάκη-κατάστημα τουριστικών ειδών ΚΟΡΩΝΗ.

Σας ευχαριστούμε

 

8. Αγγελική Παπαδοπούλου

Δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την προσφορά βιβλίων για τη Βιβλιοθήκη του Συλλόγου,από την κ.Αγγελική Παπαδοπούλου-φίλη του Συλλόγου, μέλος των Αρχιτεκτονικών διαδρομών Μεσσήνης και αρωγός στη νέα αυτή πρωτοβουλία μας.Σας ευχαριστούμε πολύ κ.Αγγελική για τη στήριξη.

 Χωματερό 27.02.2021

 

9.ΕΛΕΝΗ ΓΟΥΛΑ

Ευχαριστούμε την Μεσσήνια συγγραφέα Ελένη Γούλα – φιλόλογο,φίλη και συνάδελφο- από το Βασιλίτσι, για την προσφορά των βιβλίων της και της ευχόμαστε υγεία, χαρά και κάθε καλό στην ζωή της.

Καλοτάξιδο να είναι το  νέο σου βιβλίο  Ελένη!

Χωματερό 25.02.2021

 

10.EΦΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

…τι και αν έχουν περάσει 24 χρόνια ...ξανά και πάλι μαζί με την Αγαπημένη μου μαθήτρια Εφη Αργυροπούλου- Αρθρογράφος-Συγγραφέας-Blogger/Owner στο site www.workingmoms.gr

Δεχτήκαμε με μεγάλη μας χαρά την προσφορά βιβλίων για τη βιβλιοθήκη του Συλλόγου στο χωριό μας, που μαζί με το δικό της''Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ'' θα κοσμούν τον όμορφο χώρο μας...

...λίγα λόγια το βιβλίο της ΄Εφης ''Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ''

Ο Οδυσσέας είναι ένα μικρό, άτακτο και καλομαθημένο παιδί, που οι γονείς του του προσφέρουν απλόχερα ό,τι ζητήσει. Τι θα συμβεί λοιπόν ένα πρωινό στο δρόμο προς το σχολείο; Τι «Οδύσσεια» θα περάσει ο Οδυσσέας, ώστε να καταλάβει ότι όλα αυτά που του είχαν δοθεί γενναιόδωρα δεν τα έχουν όλα τα παιδάκια; Τι θα πρέπει να βιώσει για να αντιληφθεί ότι όλα αυτά που απολαμβάνει ο ίδιος κάποια παιδάκια δεν τα έχουν καν ονειρευτεί; Ένα παραμύθι για να μάθετε εσείς, γλυκά παιδάκια, να εκτιμάτε και να ευχαριστείτε τους γονείς σας για όσα με αγάπη και κόπο σας προσφέρουν καθημερινά και να μην τα θεωρείτε παντοτινά, γιατί όλα στη ζωή αλλάζουν ξαφνικά!! O αληθινός πλούτος είναι η αγάπη και η ευτυχία, όχι τα παιχνίδια και τα λεφτά. Ένα βιβλίο για να μάθουν τα παιδιά να μην πλεονεκτούν…

Καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο σου

Σευχαριστούμε πολύ Εφη μας και σου ευχόμαστε υγεία, χαρά και κάθε καλό στη ζωή σου.

Χωματερό 17.05.2021

 

11.ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΥΜΑΤΙΔΟΥ

ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

…τι και αν έχουν περάσει 19 χρόνια...ξανά και πάλι μαζί με την Αγαπημένη μου μαθήτρια Ελένη Πολυματίδου-Συγγραφέας-Εκπαιδευτικός-Αρθρογράφος https://www.facebook.com/ElenisHandmadeCards

Δεχτήκαμε με μεγάλη μας χαρά την προσφορά βιβλίων για την βιβλιοθήκη του Συλλόγου στο χωριό μας, που μαζί με το δικό της-''ΘΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ''-θα κοσμούν τον όμορφο χώρο μας...

...λίγα λόγια το το βιβλίο της Ελένης.

''Θα μου χάριζες τα μαλλιά σου;''

Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και για το πόσο αμήχανα μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ένα χαρακτηριστικό πάνω μας, που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Για κάποιους μπορεί να είναι τα πυκνά φουντωτά μαλλιά και για κάποιους άλλους το να μην έχουν καθόλου μαλλιά. Πώς το διαχειρίζεται η ηρωίδα της ιστορίας; Τι συμβαίνει όταν η Ελένη συναντά τυχαία τη Στεφανία;

Με τη διαφορετικότητά τους να τις ενώνει, έρχονται πιο κοντά... και μήπως τελικά συμπληρώνουν η μία την άλλη; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το βιβλίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο σχολείο μας(3o ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)  -Νοέμβρης 2018

https://www.facebook.com/media/set/...

Υ.Γ. Αν συνθήκες το επιτρέψουν η πρότασή σου Ελένη για παρουσίαση του βιβλίου σου στον τόπο μας μας (εφόσον υπάρχει δυνατότητα) θα ήταν και για μάς μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία!

 

12.ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣ

Ευχαριστούμε τον ποιητή και φίλο του Συλλόγου μας κ.Νίκο Παπάνα Nikolaos Papanas II,για την προσφορά του στην βιβλιοθήκη μας!

Καλοτάξιδο το νέο σας βιβλίο!

 

 13.ΓΙΩΤΑ ΚΑΤΣΙΒΑ

Με αφορμή το κάλεσμα του Συλλόγου για την προσφορά βιβλίων στη βιβλιοθήκη μας, δεχτήκαμε σήμερα την επίσκεψη από το ξεχωριστό μέλος του Συλλόγου μας, αγαπημένη μου φίλη,συνάδελφο και συγγραφέα, κ.Γιώτα Κατσίβα η οποία μας προσέφερε τα 2 βιβλία της με αναφορά στον τόπο μας:

1. ‘’ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΛΑΝΘΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΑΛΑΝΘΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ’΄ ο τόπος και οι άνθρωποί του.

2. ‘’Ι.Μ. της Θεοτόκου των Κριβιτζών''(ΚΡΙΒΙΤΣΙΑΝΗ) γνωστή σήμερα ως ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Αγαπητή μας Γιώτα σ΄ ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σου και την στήριξη σε κάθε πρωτοβουλία του Συλλόγου μας.

Σου ευχόμαστε να έχεις πάντα υγεία, καλή συνέχεια και καλή δύναμη στο νέο σου συγγραφικό εγχείρημα.Θα είμαστε δίπλα σου και παρόντες σε κάθε τι που προβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Χωματερό 07.11.2021

 

14.  ΕΛΕΝΗ ΔΡΟΥΚΑ

ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

-MIA ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΦΙΛΗ Eleni Drouka,

Δεχτήκαμε με μεγάλη μας χαρά την προσφορά βιβλίων και παιχνιδιών για την βιβλιοθήκη του Συλλόγου στο χωριό μας.

Ελένη σ' ευχαριστούμε για την προσφορά αυτή και σου ευχόμαστε υγεία,χαρά και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

 

Ευχαριστούμε :

Μουντζούρη Γεωργία

Mπαγατέλα Δημήτριο

Βέργη Εύα

Κυριοπούλου Εφη

π.Κυριόπουλο Γεώργιο

Μπαγατέλα Αντωνία

Κοσμά Κωνσταντίνο

Παναγουλέα Αφροδίτη

Παναγουλέα Αγγελική

Ζεβρουδάκη-Βινιεράτου Ερμιόνη

για την βοήθεια και την προσφορά βιβλίων στη βιβλιοθήκη μας