Άγιοι Θεόδωροι

+30 697 704 3165

Η Ιστορία του Συλλόγου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ
    Μάρτης του 2004 ήταν, που με πρωτοβουλία του αείμνηστου προέδρου μας Τάσου Μισέρου, ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας. Σ΄ έναν τόπο που πάντα κυριαρχούσαν οι έντονοι διάλογοι,προβληματισμοί,διαφωνίες αλλά και συζητήσεις με περιεχόμενο και τελικά καταλήγαμε να συμφωνούμε …όπως συνέβη και με την ίδρυση του συλλόγου.Βασική μας σκέψη ήταν να αποτελέσει ο σύλλογός μας μια κοιτίδα πολιτισμού στον τόπο μας. Θέλαμε όλοι μαζί να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε,να επικοινωνήσουμε,να αγωνιστούμε,να δημιουργήσουμε.Και τελικά τα καταφέραμε.Είμαστε περήφανοι για τη λειτουργία και την προσφορά του συλλόγου  όλα τα χρόνια λειτουργίας του. Αξιοποιήσαμε τον εξωτερικό χώρο του σχολείου.Παραμένει σε εκκρεμότητα η λειτουργία του Μουσείου Γεωλογικής Κληρονομιάς από είχε ξεκινήσει από την  Δρ. κ.Αναστασία Κουτσουβέλη-Γεωλόγο ΙΓΜΕ και  την Δρ.Γεωργία Φέρμελη-Εκπαιδευτικό-Π.Ι. Δημιουργήσαμε με την συνδρομή φίλων και μελών του Συλλόγου μας και την στήριξη το πρ.Δήμου Κορώνης την ''Αίθουσα πολιτισμού και δημιουργίας''. Διατηρούμε και συντηρούμε με εθελοντικό καθαρισμό το Δημοτικό Ιατρείο του χωριού.Συντηρούμε την παιδική χαρά για τους μικρούς μας φίλους. Συμμετείχαμε ενεργά στον καλωπισμό του κοιμητηρίου στο χωριό.Δημιουργήσαμε την κινηματογραφική Λέσχη Χωματερού ''Τάσος Μισέρος'' με καλοκαιρινές προβολές. Διοργανώνουμε  πολιτιστικά διήμερα, αφιερώματα,παραστάσεις Καραγκιόζη, επισκέψεις,συζητήσεις.

Ζήσαμε και ζούμε όμορφες στιγμές. Οφείλουμε πολλά στον εμπνευστή και δημιουργό του Συλλόγου μας Τάσο Μισέρο, που χωρίς το πάθος του  για τον τόπο  μας ο σύλλογος δεν θα υπήρχε.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίζετε κάθε μας πρωτοβουλία.
Επιδίωξή μας μέσα από τη δημιουργία της ιστοσελίδας  είναι η πρωτοβουλία αυτή να αποτελέσει πόλο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων, αφ΄ ενός για τη λειτουργία του Συλλόγου και αφ΄ ετέρου για την πρόοδο του χωριού μας.

Για τον τόπο μας τη Μεσσηνία που  όλοι αγαπάμε!!

             Το Δ.Σ.  του Συλλόγου