Άγιοι Θεόδωροι

+30 697 704 3165

Εκδηλώσεις

 

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στις "Μουσικες Διαδρομές" με τον Μπάμπη Τσέρτο,την Νάντια Καραγιάννη και τον Νίκο Καραγιάννη.... στην κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωματερου!
Ευχαριστούμε για την προσφορά της πίτας τον Χριστόφορο Δαφνερό και το Φαρμακείο Σίμος-Κολλιοπούλου-Πετρούπολη και Αthens biomedica-Πετρούπολη για τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς..
Σας ευχαριστούμε όλους για την πολύ όμορφη βραδιά!

ΤΟ Δ.Σ.ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στις "Μουσικες Διαδρομές" με τον Μπάμπη Τσέρτο,την Νάντια Καραγιάννη και τον Νίκο Καραγιάννη.... στην κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωματερου!
Ευχαριστούμε για την προσφορά της πίτας τον Χριστόφορο Δαφνερό και το Φαρμακείο Σίμος-Κολλιοπούλου-Πετρούπολη και Αthens biomedica-Πετρούπολη για τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς..
Σας ευχαριστούμε όλους για την πολύ όμορφη βραδιά!

ΤΟ Δ.Σ.ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ''ΕΤΣΙ ΚΙ΄ΑΛΛΙΩΣ''

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ''ΓΛΩΣΣΟΛΥΤΕΣ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ στο ΚΑΝΤΑΡΙ!

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ

''ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΞΗΣ'' ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ-''ΚΑΝΤΑΡΙ''-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ 

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΩΜΑΤΕΡΟΥ

''Το αντάμωμα του χειμώνα!''

Η  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας

στο Δημοτικό Σχολείο Χωματερού

…ΠΑΝΤΑ Ν΄ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΑΝΤΩΝΟΥΜΕ!

Ηταν μια εξαιρετική βραδιά!
Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί :

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΩΜΑΤΕΡΟΥ <<Άγιοι Θεόδωροι>>

TO Δ.Σ  του Πολιτιστικού Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσοι  βρέθηκαν μαζί μας στην πετυχημένη και φέτος εκδήλωση για την  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας  το Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009 στην ταβέρνα <<Καγκελάριος >> στη Κορώνη.Την κ. Καλατζάκου Σοφία, Υφυπουργό  Κοινωνικών Ασφαλίσεων

            που με επιστολή της  μας ευχήθηκε καλή επιτυχία στις προσπάθειες που κάνει ο Σύλλογός μας

ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟ ΧΩΜΑΤΕΡΟΥ(1916-1945)

''ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ''

 

 

''ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ  ΣΤΟ  ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ''

''ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ''

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ -12ος χρόνος

Α΄ ΜΕΡΟΣ

 Τα πανηγύρια ήταν οι πιο διασκεδαστικές μέρες των ανθρώπων.Γίνονταν σε κάθε χωριό μόνο την ημέρα της ονομαστικής εορτής του Αγίου του τόπου τους και ήταν ένα ξεχωριστό γεγονός που όλοι το περίμεναν.

Βραδιά πολιτισμού στο Χωματερό (11ος χρόνος)

Στις 18 Αυγούστου στις 9 το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωματερού ‘’Αγιοι Θεόδωροι’’πραγματοποίησε την καθιερωμένη βραδιά πολιτισμού που μετράει έντεκα χρόνια(2006-2017) εκδηλώσεων.Το θέμα ήταν: ‘’Η σημασία του ξένου στον Ελληνικό πολιτισμό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα’’.

Η επιλογή του θέματος έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον,ιδιαίτερα σήμερα.Το θέμα ‘’ξένος’’ έχει πολύ βαθιές ρίζες στον Ελληνικό Πολιτισμό.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 στο ΧΩΜΑΤΕΡΟ

24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 στις 21.00
Βραδιά Πολιτισμού (9ος χρόνος)
’’O xoρός ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας’’

Α. Ο χορός από την αρχαιότητα μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας.
Β. Ο χορός στη νεώτερη Ελλάδα.
Γ. Οι χορευτικοί Σύλλογοι κιβωτοί της παράδοσης.

Ελληνικοί χοροί από το χορευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας ‘’Εν χορώ’’.
Υπεύθυνη Συλλόγου: Ελένη Γκλεγκλέ-καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς.
Κείμενα-παρουσίαση : Kατσίβα-Μαρκάκη Γιώτα
Βέργη –Μπαγατέλα Εύα
Επιμέλεια εκδήλωσης:Koσμάς Διονύσης

Αγαπητέ Διονύση Κοσμά,
Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Ήταν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα βραδιά.

Η άρτια οργάνωση, ο πλούτος των θεμάτων με τα οποία πλαισιώσατε το θέμα καθώς και η μικρή έκθεση με τα προϊόντα ελιάς που είχατε οργανώσει, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι το τέλος. Φροντίσατε να μην μείνει καμία από τις αισθήσεις παραπονεμένη.

 90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

...ακόμη μια εξαιρετική βραδιά Πολιτισμού

Ολοκληρώθηκε και φέτος  το διήμερο των εκδηλώσεων που  για 7η συνεχή χρονιά διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας.

Η πρώτη βραδιά 23 Αυγούστου αφορούσε το παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού μας. Πολύς κόσμος , ξεπεράσαμε τις προβλέψεις μας και το φαγητό, το γλέντι και ο χορός  καλά κράτησαν έως αργά.

Η δεύτερη μέρα ανήμερα της εορτής του Αγίου Διονυσίου υπερβήκαμε για πρώτη φορά τα όρια της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας, ήταν ένα αφιέρωμα μνήμης στα 90  χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Εκδήλωση για την ΄

''γυναίκα αγρότισσα,ως μάνα,κόρη και αδελφή'',

 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χωματερού ΄΄Αγιοι Θεόδωροι΄΄

….μια περιδιάβαση στο χτες

Βραδιά Πολιτισμού στο Χωματερό
Θέμα: «Οι Έλληνες και η θάλασσα»

Στις 24 Αυγούστου 2009 ημέρα της μνήμης του πολιούχου του χωριού μας Αγίου Διονυσίου , ο  Πολιτιστικός Σύλλογος «΄Αγιοι Θεόδωροι», πραγματοποίησε την καθιερωμένη για τέσσερα συνεχή χρόνια εκδήλωση πολιτισμού με θέμα: «Οι Έλληνες και η θάλασσα».Παρ΄όλο που το χωριό μας δεν είναι παραθαλάσσιο επιλέξαμε το θέμα αυτό βασισμένο στην κουλτούρα και στην παιδεία μας.«Οι Ελληνες αεί ναύτες εισίν» και ως επιβάτες του τρελοβάπορου του Οδυσσέα Ελύτη νιώθουμε και είμαστε βαθειά θαλασσινοί.

 

 

Βραδιά Πολιτισμού 2008

Το βράδυ της Κυριακής 24 Αυγούστου 2008 ήταν για όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωματερού πραγματικά ξεχωριστό.

Η  ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

''ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ''

Είναι αλήθεια , ότι ο άνθρωπος περπάτησε χιλιάδες χρόνια πάνω στη γη για να φτάσει στη Χιροσίμα , στο Ναγκασάκι, στο Τσερνομπίλ. Έχει διαπιστωθεί μάλιστα , πως όσα επινόησε και δημιούργησε τα τελευταία πενήντα χρόνια του εικοστού αιώνα, δεν τα κατάφερε όλα τα προηγούμενα.Σήμερα πορεύεται στ΄ άστρα. Ποιός ξέρει , λέει ένας ποιητής, θα τα γεμίσει και αυτά μικρές ματαιότητες;Θα φυτέψει και εκεί τα όπλα του ολέθρου που επινόησε εδώ;

 ...ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΒΡΑΔΙΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΤΕ  ΣΤΟ  ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ Γ.ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗ

ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ  ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ:

ΤΗ ΓΙΩΤΑ ΚΑΤΣΙΒΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

TON KΩΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ.ΚΟΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΑΡΚΑΚΗ  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΔΑΦΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ

ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ  ΚΕΡΔΙΣΕ  Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΑΣΟΣ (ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΩΤΗ)

Στις "Μουσικές Διαδρομές" με τον Μπάμπη Τσέρτο,την Νάντια Καραγιάννη και τον Νίκο Καραγιάννη.... στην κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωματερου!
Ευχαριστούμε για την προσφορά της πίτας τον Χριστόφορο Δαφνερό,το Φαρμακείο Σίμος-Κολλιοπούλου-Πετρούπολη και Αthens biomedica-Πετρούπολη για τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς..
Σας ευχαριστούμε όλους για την πολύ όμορφη βραδιά!

TO Δ.Σ  του Πολιτιστικού Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσοι  βρέθηκαν μαζί μας στην πετυχημένη και φέτος εκδήλωση για την  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας  το Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009 στην ταβέρνα <<Καγκελάριος >> στη Κορώνη.


Την κ. Καλατζάκου Σοφία, Υφυπουργό  Κοινωνικών Ασφαλίσεων
            που με επιστολή της  μας ευχήθηκε καλή επιτυχία στις προσπάθειες που κάνει ο Σύλλογός μας

Κινηματογραφική  Λέσχη Χωματερού
   10 Αυγούστου 2008

 

Αυτό είναι Πολιτισμός!!

 Hταν μια ξεχωριστή βραδιά η χτεσινή για το Χωματερό αφού με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η ΄΄ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΩΜΑΤΕΡΟΥ΄΄ με την προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη΄΄ΝΥΦΕΣ΄΄. Ηταν μαζί μας  τη βραδιά αυτή όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του χωριού μας, οι κ. Θανάσης Πετράκος Νομαρχιακός Σύμβουλος, ο κ. Γρηγόρης Ξαρχάκος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κορώνης, ο κ. Δημήτρης Μουντζούρης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορώνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καπλανίου και αρκετοί από τους κατοίκους των διπλανών χωριών.

Είναι αλήθεια , ότι ο άνθρωπος περπάτησε χιλιάδες χρόνια πάνω στη γη για να φτάσει στη Χιροσίμα , στο Ναγκασάκι, στο Τσερνομπίλ. Έχει διαπιστωθεί μάλιστα , πως όσα επινόησε και δημιούργησε τα τελευταία πενήντα χρόνια του εικοστού αιώνα, δεν τα κατάφερε όλα τα προηγούμενα. Σήμερα πορεύεται στ΄ άστρα. Ποιός ξέρει , λέει ένας ποιητής, θα τα γεμίσει και αυτά μικρές ματαιότητες;Θα φυτέψει και εκεί τα όπλα του ολέθρου που επινόησε εδώ; Αποχαυνωμένoι ΄΄απολαμβάνουμε΄΄ όλα όσα με προγραμματισμένο τρόπο και σκοπιμότητα μας προσφέρουν. Παθητικοί θεατές και υπερκαταναλωτές! Πώς θα προστατευτούμε; Η απάντηση είναι μονόδρομος.