Άγιοι Θεόδωροι

+30 697 704 3165

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2012

''Το αντάμωμα του χειμώνα!''

Η  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας

στο Δημοτικό Σχολείο Χωματερού

  Το καλοκαίρι του 2011 στο Αυγουστιάτικο αντάμωμα όταν ‘’άνοιξε’’ και πάλι το Δημοτικό σχολείο είχαμε πει πως αυτός ο ανακαινισμένος Πολιτιστικός Πολυχώρος Πολιτισμού και Δημιουργίας θα αξιοποιηθεί για τις δράσεις και τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας αλλά και των φορέων της ευρύτερης περιοχής.
   Η πρώτη πετυχημένη εκδήλωση έγινε πριν  από τρεις εβδομάδες στο χώρο αυτό με αφορμή την υπόθεση του λιγνιτωρυχείου της περιοχής Φαλάνθης-Χωματερού με πρωτοβουλία του Δήμου Πύλου Νέστορος και της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης.
   Η δεύτερη εκδήλωση ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για το χωριό μας, το Χωματερό, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας. Ανταμώσαμε λοιπόν στο Δημοτικό μας σχολείο, στο χώρο που μάθαμε τα πρώτα μας γράμματα.
    Πολλές οι αναμνήσεις και πολλά τα πρόσωπα που μας τίμησαν με την παρουσία τους εκείνη τη βραδιά. Παλιοί μαθητές και μαθήτριες αυτού του σχολείου, κάτοικοι του χωριού αλλά και των γύρω χωριών, συγγενείς και αγαπημένοι φίλοι του Συλλόγου, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ.Δημήτρης Καφαντάρης που στο χαιρετισμό του επανέλαβε ακόμη μια φορά την καθολική αντίθεση της Δημοτικής αρχής και όλων των φορέων και κατοίκων της περιοχής σε οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας λιγνιτωρυχείων στην περιοχή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πετράκος Αθανάσιος, οι Αντιδήμαρχοι Πύλου-Νέστορος από τη Δημοτική Ενότητα Κορώνης κ.Πελαγία Λευτάκη και κ.Κώστας Βασιλόπουλος,ο κ.Θεμιστοκλής Αποστολίδης επικεφαλής της πρωτοβουλίας ενάντια στη εξόρυξη λιγνίτη στην περιοχή, οι πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών Συμβουλίων και των πολιτιστικών Συλλόγων Φαλάνθης, Καπλανίου, Χράνων και μέλη της θεατρικής ομάδας ''ΟΔΥΣΣΕΙΑ''.
  Περάσαμε μια ευχάριστη βραδιά  με φαγητό και χορό με πολύ καλές μουσικές επιλογές!  Ευχαριστούμε όλους που με τη συμμετοχή τους βοήθησαν στο στήσιμο της εκδήλωσης  και καταφέραμε-παρά τις δυσκολίες-να κάνουμε ακόμη μια ξεχωριστή βραδιά στο χωριό μας.
   Ευχαριστούμε για την προσφορά τους:
   τον Νίκο Κατσούλη-Φαρμακοποιό και το εστιατόριο ‘’Hellas’’-Χράνοι Μεσσηνίας
  Ο Σύλλογός μας, έτσι θα συνεχίσει, μέσα από τις δράσεις του να προβάλλει τον πολιτισμό, με σημείο αναφοράς πάντα το Δημοτικό σχολείο, με στόχο πάντα την ίδρυση του ‘’μουσείου γεωλογικής κληρονομιάς’’ έτσι που να αποτελεί-στους δύσκολους αλλά και πονηρούς καιρούς που ζούμε-τόπο προορισμού και ανάπτυξης της Μεσσηνίας που όλοι τόσο πολύ αγαπάμε!!!
  Το φλουρί της πίτας στη κ.Βάσω Αργυροπούλου –νάσαι πάντα τυχερή -και το δώρο προσφορά από τoν κ.Δημήτρη Μανιατάκη, Πρόεδρο του Μανιατάκειου Ιδρύματος τον οποίο θερμά ευχαριστούμε.

ΧΩΜΑΤΕΡΟ 27-2-2012
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΧΩΜΑΤΕΡΟΥ ’’ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ’’
Υ.Γ. Eυχαριστούμε την Ιωάννα και το Δημήτρη από το Mεσσηνιακό Catering για τη βοήθειά τους