Άγιοι Θεόδωροι

+30 697 704 3165

Βραδιά Πολιτισμού 2008

Κινηματογραφική  Λέσχη Χωματερού
   10 Αυγούστου 2008

 

Αυτό είναι Πολιτισμός!!

 Hταν μια ξεχωριστή βραδιά η χτεσινή για το Χωματερό αφού με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η ΄΄ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΩΜΑΤΕΡΟΥ΄΄ με την προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη΄΄ΝΥΦΕΣ΄΄. Ηταν μαζί μας  τη βραδιά αυτή όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του χωριού μας, οι κ. Θανάσης Πετράκος Νομαρχιακός Σύμβουλος, ο κ. Γρηγόρης Ξαρχάκος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κορώνης, ο κ. Δημήτρης Μουντζούρης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορώνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καπλανίου και αρκετοί από τους κατοίκους των διπλανών χωριών.


<< Η πρωτοβουλία του ΄΄Πολιτιστικού Συλλόγου Χωματερού΄΄ να δημιουργήσει την   <<Κινηματογραφική  Λέσχη Χωματερού>> αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια η οποία επιβεβαιώνει ότι το Χωματερό παραμένει ο <<πυρήνας>> του πολιτισμού σε όλη την Ανατολική Πυλία τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Θανάσης Πετράκος Νομαρχιακός Σύμβουλος ν. Μεσσηνίας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα μέλη του Δ.Σ. και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου.
Είναι υποχρέωση όλων όσων ασχολούμαστε με τα κοινά να στηρίζουμε τέτοιες  προοδευτικές πολιτιστικές πρωτοβουλίες.
Από την πλευρά μου ως Νομαρχιακός Σύμβουλος και επικεφαλής της Νομαρχιακής Παράταξης ΄΄Συνεργασία για τη Μεσσηνία΄΄ θα θέσω το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και στον ΄΄Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νομαρχίας΄΄ ώστε να στηριχτεί οικονομικά αυτή η σπουδαία πρωτοβουλία του Συλλόγου σας . Και πάλι θερμά συγχαρητήρια. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορώνης κ. Γρηγόρης Ξαρχάκος τόνισε  πως η συνάθροιση ανθρώπων σε οικογενειακό, φιλικό και σε επίσημο περιβάλλον είναι υπόθεση επικοινωνίας και συναδέλφωσης προσώπων .Αυτό είναι Πολιτισμός!!
Και τούτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος αξίζει πολλά γιατί προσφέρει  ουσιαστικά σαυτό τον τόπο. Από μέρους του Δήμου θα  έχετε την οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη. Στη συνάντησή μας με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Συλλόγου η πρώτη τους κουβέντα ήταν –και που μου έκανε εντύπωση- ότι τη βραδιά αυτή θάναι όλο το χωριό μαζί μας !! Μπράβο σας το καταφέρατε !! Θερμά συγχαρητήρια Ο Γραμματέας του Συλλόγου κ Διονύσης Κοσμάς αφού ευχαρίστησε όλους όσους βρίσκονται  εδώ απόψε και τόνισε   πως  <<η μεγάλη επιτυχία της βραδιάς είναι που βλέπουμε  χαρούμενα πρόσωπα από το χωριό μας και όχι μόνο>>.To όραμα μας για την ίδρυση της ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΟΥ γίνεται πραγματικότητα   αφού υπάρχει η θέληση και  η στήριξη  του Δήμου Κορώνης αλλά και της Νομαρχίας Μεσσηνίας . Για την υπόθεση της ταινίας μίλησε η Φιλόλογος και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου κ.Γιώτα Κατσίβα και τόνισε πως <<στις αρχές του αιώνα μας η Ελλάδα είχε 2.700.000 κατοίκους. Δυο συγκλονιστικά γεγονότα όμως ένας μεγάλος σεισμός το 1888 και το κλείσιμο της αγοράς της σταφίδας από την Αγγλία και τη Γαλλία οδήγησαν σε οικονομική καταστροφή τους Έλληνες και ιδιαίτερα αυτούς της υπαίθρου.
Μονόδρομος λοιπόν ήταν η μετανάστευση των νέων στον Καναδά και την Αμερική.
Τόνισε πως μέσα από το έργο του Παντελή Βούλγαρη φαίνεται η κοινωνική θέση της γυναίκας στις αρχές του αιώνα , ο θεσμός της προίκας και η δύναμη του έρωτα…>> Σας ευχαριστούμε..


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος συνεχίζει  τις εκδηλώσεις  του  και σας περιμένουμε λοιπόν και πάλι στον ίδιο χώρο:

την Κυριακή στις 17 Αυγούστου  στις 9 το βράδυ  στην  προβολή της ταινίας ΄΄ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ΄΄
 στις 23  και 24 Αυγούστου  στο διήμερο των εκδηλώσεων  με το παραδοσιακό πανηγύρι και τη βραδιά πολιτισμού για 3η συνεχή χρονιά .
Σαςευχαριστούμε  και σας περιμένουμε Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωματερού ΄΄Αγιοι Θεόδωροι΄